Aktuális

Megrázó: hetekig észre sem vették, hogy meghalt az ismert újságírónő

Cristina Ţopescu hetekig feküdt holtan Bukarest melletti lakásában anélkül, hogy bárkinek is feltűnt volna a halála. Két kutyája holttestét mellette találták meg.

Megrázó haláleset sokkolja Romániát, január 12-én holtan találtak a lakásában egy közismert televíziós műsorvezetőnőt – írja a Magyar Hang.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az 59 éves Cristina Ţopescu édesapja, Cristian Topescu igazi tévés legenda volt Romániában, és lánya is évekig dolgozott a legnézettebb csatornáknak, köztük a Pro TV-nek, az Antena 3-nak és a Prima TV-nek is. Az utóbbi két évben az egészségügyi minisztériumban dolgozott kommunikációs tanácsadóként. Lelkes állatbarát volt, hat kutyát tartott a román főváros repülőterének közelében lévő házában.

Vasárnap egyik szomszédja hívta a 112-es segélyvonalat azzal, hogy valami baj lehet az újságírónővel, mert hetek óta nem látta sem őt, sem a kutyáit. A rendőrök végül betörték az ajtót, és a hálószobában megtalálták Topescu holttestét. Pizsamában feküdt az ágyában, két kutyája éhen halt mellette, de a többit is nagyon legyengült állapotban találták meg.

A bukaresti sajtó azóta kiderítette, hogy a nő az utolsó üzenetét december 28-án küldte el egyik barátjának. Akkor azt írta, úgy érzi, az ereje a végét járja; azt nem tudni, hogy ezek után a címzett miért nem vette fel a kapcsolatot vele.

Bár az idegenkezűség szinte teljesen kizárt, mégis ügyészségi vizsgálat indult az ügyben. Sajtóinformációk szerint a hatóságok munkáját nehezíti, hogy mire megtalálták, a test már erősen bomlásnak indult: a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az újságírónő álmában hunyt el, egyes információk szerint szívinfarktust kapott. A hatóságok a kutyák tetemét is vizsgálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top