Aktuális

Feljelentette a rokkanthelyen parkoló köztereseket a megbüntetett sofőr

A férfi szerint miközben neki egy tízezres csekket írtak, a közteresek egy százezres szabályt szegtek meg.

Richárd alig két percre állt meg a XIII. kerületi Tátra utcában január 12-én, hogy egy nehéz csomagot beemeljen az autójába, a közterület-felügyelők 10 ezer forintra büntették.

A férfi intézkedés közben vette észre, hogy a közteresek mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen álltak meg az autójukkal, és míg egy tízezres csekket írnak, ők egy százezres szabályt szegnek meg – írja a Blikk.

Richárd rá is kérdezett, miért állnak a mozgássérültek helyén, de azt a választ kapta, ha a sofőr a kocsiban marad, rokkantkártya nélkül is lehet használni a parkolóhelyet.

Gyanús volt neki ez a magyarázat, ezért feljelentette a közterület-felügyelőket. A közterület-felügyelet vezetője azt mondta a Blikknek, hogy tud a történtekről, de úgy véli, munkatársai nem szegtek szabályt.

Egy közlekedési szakértő szerint a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen várakozni nem lehet, de megállni, azaz öt percnél rövidebb ideig ott tartózkodni igen. Ennek egyik feltétele, hogy a sofőr nem hagyhatja el az autóját.

A rendőrség szabálysértési eljárást indít a közterületesek ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top