Aktuális

Leégett a majomház, a gorillát egy rendőr lőtte le

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a krefeldi állatkert majomházát elpusztító tűzről.

A krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben súlyosan megsérült gorillát le kellett lőnie egy rendőrnek azután, hogy az állatorvosok nem tudták elaltatni az állatot. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium közlése szerint a mentőalakulatok a leégett majomház romjai között két állatra, egy gorillára és egy nőstény orángutánra bukkantak, amelyek nem vesztek oda a tűzben.

Az állatorvosok az orangutánt elaltatták, de a gorillát nem tudták elaltatni. A súlyos égési sérüléseket szenvedett hím gorilla esetében az altatószer nem hatott, ezért döntöttek úgy, hogy az állatot lelövik, hogy megszabadítsák fájdalmaitól. Egy magas rangú rendőrtiszt adott engedélyt arra, hogy egy rendőr lelője az állatot.

A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai a németországi Krefeld állatkertjében 2020. január 1-jén (Fotó: MTI / EPA / Sascha Steinbach)

A krefeldi állatkertben szilveszterkor felcsapott lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orangutánok és két idősebb gorilla, valamint repülőkutyák és madarak is. Három nő ellen indult vizsgálat a tűzvész okozása miatt. Az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetően attól lobbant lángra a majomház.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top