Aktuális

Kiutasították az országból a brit férfit, aki kirabolt egy pécsi ékszerboltot

A férfi 13 millió forint értékű aranyat lopott, de elfogták.

B. A. brit állampolgárságú férfi tavaly szeptemberben egy erővágóval betörte egy pécsi ékszerüzlet kirakatát, majd miután a védőrácsot elvágta, 13 millió forint értékű aranyékszert lopott.

A férfi ezt követően az ékszerekkel megrakott szatyrával és az erővágóval elfutott a helyszínről. Menekülés közben több ékszert elejtett, az erővágót eldobta, az ékszerekkel teli szatyrot pedig elrejtette. A rendőrség üldözést követően még a belvárosban elfogta.

A vádlott megmutatta az elrejtett ékszerek rejtekhelyét, így azt a nyomozó hatóság lefoglalta. A lopással okozott kár – egy elveszített fél pár arany fülbevaló kivételével, melynek értéke 17.620 forint – megtérült. A rongálással a vádlott 859 ezer forint kárt okozott.

A Pécsi Járásbíróság a csütörtöki előkészítő ülésen B.A. brit állampolgárt dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében bűnösnek mondta ki. Ezért a bíróság a vádlottat jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal Magyarország területéről 5 évre kiutasította. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

(Pécsi Törvényszék)

(Kiemelt kép: YouTube/PoliceHungary)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top