Aktuális

Betett a zúzmara az áramszolgáltatónak, több megyében akadozik a szolgáltatás

Bács-Kiskun megyében rendőröket is kivezényeltek az áramszünet miatt.

Több megyében gondok vannak az áramszolgáltatással, mert a tartós hidegben lecsapódott pára, dér és zúzmara ráfagyott a vezetékekre, amelyek több helyen elszakadtak.

Békéscsaba belvárosának több pontján nem volt áram, a helyi bevásárlóközpontban néhány üzlet rövid időre teljesen elsötétült. De Békés megye több városában, Gyulán és Békésen is akadozik az ellátás – írja a Beol.hu.

Bács-Kiskun megyében vasárnap hajnal óta nincs áram több településen. A közbiztonság fenntartása érdekében folyamatos a rendőri jelenlét Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron – olvasható a Police.hu-n.

A Nemzeti Közművek a Facebookon azt írta: „Már több mint húszezer háztartásban állítottuk vissza a villamosenergia-szolgáltatást. Azonban egész hétvégén kitart a ködös, párás, zúzmarás időjárás az ország területén, és különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében, Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég.”

Szerda óta 198 üzemzavar volt a középfeszültségű hálózaton, a vállalat munkatársai 24 órában dolgoznak a hibák elhárításán. Az áramszolgáltató közlése szerint eddig 5000-8000 ügyfélnél volt áramszünet, jelenleg 1800 alatt van az érintett ügyfelek száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top