Aktuális

Koronavírus: lefújták a budapesti Kínai Tavaszünnepet

A járvány miatt Kínában törölték az ünnepségeket, a kínai közösségek sok európai városban is így döntöttek.

A Kínában terjedő koronavírus miatt lefújták a 2020-as Negyedik Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált. Az eseményt február 1-jén és 2-án rendezték volna a Monori Center – Budapesti kínai negyed helyszínen – vette észre a 444.

„Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek”

– írta a Facebookon a fesztivált szervező Chinatown Budapest és a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület.

Az eseményt egy másik időpontban rendezik meg.

A 2019. január 18-i képen hagyományos lampiont díszít egy nő a közelgő kínai holdújévre egy magánkézben levő üzemben, az észak-kínai Hopej tartománybeli Tuntou faluban (Fotó: MTI / EPA / Roman Pilipej)

Eközben Kínában rohamosan emelkedik a koronavírus áldozatainak a száma, vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe. A járvány terjedésének megfékezése érdekében az országban három nappal meghosszabbították a holdújévi szünetet, ami így egészen vasárnapig tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top