Aktuális

Ezzel védekezik a Viking Idun kapitánya

Az ukrán férfit segítségnyújtás elmulasztásával vádolják. Bűnügyi felügyelet alá került.

Bűnügyi felügyelet alá került a tavaly tavasszal tragikus balesetet okozó Viking Sygint követő hajó, a Viking Idun kapitánya – írja a 24.hu.

A roncsfeltáró munkálatokat végző búvárok egyike nyújtja ki kezét a vízből az őt kihúzni készülő társai felé a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Az ukrán férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság hallgatta ki gyanúsítottként 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt. A férfi a rendőrség idézésére önként jelent meg a hatóság előtt, kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – figyelemmel a gyanúsított önkéntes megjelenésére is – indítványt tett a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és elrendelte az ukrán férfi bűnügyi felügyeletét.

A 24.hu úgy tudja, hogy a szállodahajó kapitánya nem ismerte be a bűnösségét: azzal védekezett, hogy nem észlelte időben a balesetet. A szakértők szerint viszont az ütközés után áthajtott a baleset helyszínén és nem állt meg segíteni.

A Hableány sétahajót május 29-én a Margit hídnál süllyesztette el a Viking Sigyn szállodahajó, a fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. A balesetet csak heten élték túl, 27 áldozatot megtaláltak, egy nő holtteste azonban máig nem került elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top