Aktuális
Szponzorált tartalom

Tudd meg, mit tesz kedvenc csokoládégyártód a kakaótermesztés megmentéséért (x)

Két évvel ezelőtt indította útjára fenntarthatósági tervét a globális édességgyártó vállalat, a Mars. A Fenntarthatóság egy Generáció Alatt a bolygó egészségét, a társadalom fejlődését és az emberek jólétének fenntartását tűzte ki célul, első lépéseként pedig tíz legfontosabb alapanyagát helyezte a középpontba. Ezek között találjuk a kakaót is, amelynek védelméért külön akciótervet is indítottak Kakaó a Generációkért címmel.

Az 1 milliárd dollárral támogatott terv célja, hogy 2025-re teljes egészében fenntarthatóvá váljon a Marshoz kapcsolódó kakaótermesztés. Nézzük, milyen lépéseket tesz a csokoládégyártó azért, hogy elérje tervét, és megmentse sokunk kedvenc édességének legfontosabb alapanyagát!  

1.       Kakaóorvosokkal az egészséges gazdálkodásért

A kakaó világszerte az egyik legnépszerűbb alapanyag, a trópusi vidékeken milliók dolgoznak az előállításán, akik közül a legtöbb kistermelő. Utóbbiak támogatását és bevételeik javítását tűzte ki célul a Mars termelői tanácsadó hálózatának létrehozásával, ahol kakaóorvosokat tanítanak arra, hogyan tehetik igazán virágzóvá a gazdaságukat és hogyan segíthetnek a kakaótermelő közösségek tagjainak. A program jelenleg már több mint 20.000 kistermelőt vont be!

2.       Oktatással a gyermekmunka ellen

Napjainkban a csokoládégyártás egyik legnagyobb kihívását a veszélyes gyermekmunka megszüntetése jelenti. A Mars a témával kapcsolatos tudás elmélyítésével, több mint 177.000 erről szóló előadással, és több mint 17.000 háztartás ellenőrzésével vette fel a harcot ezzel a kihívással!

3.     Faültetéssel az erdők védelméért

Talán nem meglepő, hogy a globális felmelegedés közvetve a kakaótermesztésre is hatással van. Az erdők és az élővilág változatosságának védelméért a Mars több mint 428.000 árnyékot adó fát adományozott több mint 30.000 kistermelőnek világszerte. Emellett az átlátható kakaótermesztésért is fontos lépést tett: létrehozott egy olyan rendszert, ami egyszerre segít feltérképezni a létező kakaófarmokat és megbecsülni azok várható hozamát!

És ez csak néhány a számtalan lépés közül, amelyeket a Mars tesz a kakaó és más fontos nyersanyagok megmentéséért, mint amilyen az Uncle Ben’s-hez használt rizs, vagy a rágógumihoz használt menta. Tudj meg többet a Mars fenntarthatósági tervéről az alábbi linken!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top