Aktuális

Kisiklott egy Budapestre tartó gyorsvonat

Ötven utassal tartott a magyar főváros felé a Fogaras nemzetközi gyorsvonat.

Nagyszeben közelében kisiklott szombat reggel a Budapestre tartó Fogaras nemzetközi gyorsvonat mozdonya – közölte az Agerpres hírügynökség.

A katasztrófavédelem Szeben megyei egységének az illetékese elmondta: a Budapestre tartó IR 74-es gyorsvonat két vagonnal és 50 utassal tartott Budapest felé, amikor a Szeben megyei Szelistye (Saliste) és Nagyapold (Apoldu de Sus) közötti hegyes vidéken viszonylag kis sebességgel haladva kisiklott a mozdony egyik tengelye.

A balesetben senki sem sérült meg.

A román vasúttársaság azt közölte, hogy pótmozdonyt küldtek a szerelvény után, amely visszavontatta a vagonokat a nagyszebeni állomásra. Onnan egy másik útvonalon: Kiskapus, Gyulafehérvár és Alvinc érintésével indították el a vonatot.

A román vasúttársaság tudakozójának illetékese az MTI kérdésére elmondta: a vonat helyi idő szerint 12 óra 10 perckor indult el az alternatív útvonalon Nagyszebenből, és több mint négyórás késéssel tart a román–magyar határ felé.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top