Aktuális

Havas eső érkezik a jövő héten

Senki nem szólhat egy rossz szót sem az időjárásunkra: gyönyörű napsütéses februárunk van, úgyhogy vasárnap reméljük, mindenki kikirándulta magát, mert a jövő hét azért nem lesz ilyen fényes.

Hétfőn felhős idő lesz, és sok helyen előfordulhat eső, zápor. Visszatér sajnos a viharos szél is – főként a Dunántúlra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet.

Kedd éjszaka átmenetileg újra jön a felhősödés, reggelre pedig az eső, Dunántúlon akár zivatar is, sőt a hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik Körülbelül 7-13 fok lesz.

Szerdán egy fokkal jobb a helyzet: már többórás napsütés valószínű, de az ország délnyugati felén erősen felhős lesz az ég, és éjjel nagyobb területen is eleredhet az eső, havas eső. A nyugatias szelet főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, időnként viharos lökések kísérhetik. 5 – 12 fokra számíthatunk.

Forrás: kiderul.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top