Aktuális

Önként jelentkeznek a bűnözők, miután meglátják magukat egy karácsonyi képeslapon

A rendőrség nem számított rá, hogy jelentkezni fognak, de már ketten is feladták magukat a felhívás hatására.

Valószínűleg a rendőrség sem gondolta túl erős próbálkozásnak, hogy a sikerrel járnak, ha karácsonykor Mikulás-sapkával díszített képeslapon szólítják meg a legkeresettebb bűnözőket, de azóta ketten már önként jelentkeztek – írja a Paraméter hírét idézve az Index

Polícia Slovenskej republiky  (Facebook)

A szlovák rendőrség a közösségi oldalon négy bűnözőnek írt karácsony alkalmával. A képeslapon a keresett személy sapkával díszített arcképe  mellett karácsonyi üzenetben invitálták őket a pozsonyi börtön címére. 

Az egyik bűnöző, az egykori SIS-ügynök telefonon jelentkezett, aki a szlovák titkosszolgálat egykori tagjaként részt vett a volt elnök fia, Ifj. Michal Kováč elrablásában. A férfit 14 éves börtönbüntetésre ítélték 2,4 millió euró értékű pénzhamisítás miatt, egyszer már elfogták, de két év után kiengedték a börtönből. Később azzal került be a hírekbe, hogy elrabolták bamakói házából. A bűnöző szerint a rendőrség tudta, hogy hol van, ő pedig elmondta nekik, addig nem tér haza, amíg nem garantálják biztonságát. 

A másik bűnöző a Kopasz (Plešatý) becenéven ismert Szűcs Henrich, aki január végén adta fel magát önként, szintén a sapkás karácsonyi üzenet hatására – írja lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top