Aktuális

Rég nem látott magyar sikerben bízhat a Fed-kupa döntőn a hazai közönség (x)

A magyar női teniszválogatott a világ tizenegy legjobb csapatával mérheti össze tudását az áprilisi Fed-kupa döntőn, mely a sorozat történetében először egy hatnapos tornát jelent majd, melynek a Papp László Sportaréna szolgál majd otthonaként.

A hazai csapat ott lesz, a magyar közönség szurkolhat, a siker pedig jöhet, hiszen a világ egyik legjobb női páros játékosa vezetheti „harcba” csapatunkat.

A magyar női teniszválogatott 1963 óta 44 alkalommal indult a versenysorozaton, ebből tizenkétszer jutott a világcsoport valamelyik szintű küzdelmeibe. Az eddigi legnagyobb sikert rögtön az első évben értük el, amikor a Körmöczy Zsuzsa, Broszmann Zsófia, Bardóczy Klára összetételű csapat a világcsoport negyeddöntőjébe jutott. Ezt az eredményt még egy alkalommal, 1985-ben sikerült a Temesvári Andrea, Bartos Csilla összetételű csapatnak megismételni. A legtöbb győzelem Mandula Petra nevéhez fűződik, aki 36 mérkőzésből 28 győzelmet tudhat magáénak és a mostani tornán a Fed-kupa nagykövete, csakúgy mint Csurgó Virág, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó, Kovács Katalin, Szávay Ágnes és Temesvári Andrea.

A közel két hónap múlva esedékes versenyen már a jelenkor legjobb magyarjai bizonyíthatnak. Az idei esztendő úgy kezdődött, ahogyan a tavalyi végződött, vagyis szenzációs magyar teniszsikerrel. Azok után, hogy Babos Tímea 2019-ben sorozatban harmadszor lett világbajnok a női párosok versenyében, 2020-ban harmadik Grand Slam-bajnoki címét is megnyerte az Australian Openen, ezzel pedig a honi sportág első profi játékosa lett, aki három GS-címet nyert.

Noha Babos Tímea részvétele majd csak Juhász Gábor szövetségi kapitány kerethirdetése után válik biztossá, a magyar csapatért így is biztosan szoríthatunk április 14-19. között Budapesten. Legyen ön is részese a történelmi döntőnek, ahol a magyar teniszsport új fejezetet írhat a történelemkönyvekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top