Aktuális

Marad a szeles idő csütörtökön is

Lesz, ahol havazásra is számíthatunk.

Szerdán éjfélig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható – jellemzően kisebb – eső, záporeső, este, éjszaka a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő helyeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt.

Az éjszaka második felében északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a késő délutáni, esti órákban kezdődhet ismét felhősödés a nyugati megyékben.

Reggelre a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és később már csak a keleti, északkeleti vidékeken fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugatira, északira forduló szél este, éjszaka a Dunántúlon, csütörtökön másutt is helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli részeken, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 12 fok között valószínű.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top