Aktuális

Vissza kell fizetnie a segélyt annak, aki nyert szerencsejátékon

Máramaros megyében nincs mese: ha nyertél, fizess.

Azt írja a Foter.ro, hogy a Máramaros megyei Sülelmeden azok az emberek, akik az elmúlt időszakban fogadóirodákban nyertek, annyira nem lesznek boldogok, ugyanis a számvevőszék vizsgálódni kezdett az ügyben, ennek nyomán pedig az önkormányzat felszólította őket: fizessék vissza a segélyt teljesen vagy legalább részben. Az indoklás egyszerű, úgy vélik, hogy a nyeremény is bevételnek minősül, amit be kell jelenteni az önkormányzatnál.

Fotó: Profimedia

Máramaros megyében összesen ezer embert érint a rendelet, ez a szociális segélyre jogosultak egynegyede. Az érintettek persze felháborodtak, és ujjal mutogatnak a polgármesterre, meg a szociális osztály illetékesére, mondván: ők is szoktak fogadni, csakhogy szerintük ők nem a szociális segélyt játsszák el, hanem csak egy kis mellékes kiegészítés a nyeremény. 

A helyzet persze nem csak Máramaros megyére jellemző: Brassó megyében 168 személy kapcsán merült fel a gyanú, hogy összesen több mint 250 ezer lejt nyertek szerencsejátékokon, az összeget pedig természetesen nem jelentették be.

A legszerencsésebb segélyezett több mint 100 ezer lejt nyert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top