Aktuális

Bozóttűz és homokvihar pusztít a Kanári-szigeteken, ahol magyar turisták is nyaralnak

A legforgalmasabb repülőtér teljesen leállt, több száz embert evakuáltak.

Lecsapott a Kanári-szigetekre a 120 kilométer/órás szélvihar, a Kalima, amely a Szaharából hord vörös homokot a spanyol szigetcsoportra.

A szigetek legforgalmasabb repülőtere nem fogad és nem is indít járatokat a homokvihar miatt. Több száz utas ragadt a reptéren, nagy a bizonytalanság, hogy várjanak-e vagy inkább béreljenek szállást – számolt be az M1 Híradója.

A homokvihar miatt törölt járatokat nézik a tanácstalan utasok a Kanári-szigeteken található tenerifei Reina Sofia Repülőtéren 2020. február 23-án (Fotó: Desiree Martin / AFP)

A hatóságokat azonban a Gran Canarián tomboló tűzvész aggasztja leginkább. A hőségben könnyen lángra kap a bozótos, a viharos széllel pedig gyorsan terjed a tűz.

Az M1 Híradója úgy tudja, magyar turisták is vannak a Kanári-szigetek azon a vidékén, ahol bozóttüzek égnek. Egyikük szerint már Tenerifén is ég a bozótos, egy másik magyar pedig arról számolt be, hogy helikopterrel is oltják a tüzet.

A hatóságok már több száz embert evakuáltak, de úgy tudni, magyarok nincsenek veszélyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top