Aktuális

Puskával lőtték el egy kertben játszó kölyökkutya lábát

Pajti nyolc hónapos, éppen csak hogy sikerült megmenteni az értelmetlen támadás után.

Vasárnap kora este, fél 6 magasságában, a saját udvarunkon (…), valaki (nem írom, hogy ember, mert nem lehet az), golyós lőfegyvert használva rálőtt a kutyánkra. Gyakorlott lehet, pontos célzás volt a 8 hónapos, nyakörvvel ellátott vizslakeverék kutya szívére, ha Pajti nem mozdul bele, már nem él.

Ezt egy Kárászban élő nő posztolta a Facebookra. A bejegyzésben részletesen – horrorisztikus fotókkal elmeséli az értelmetlen támadást és azt, hogy a kutya túlélte ugyan, de az egyik lábát amputálni kellett. A lövedék letépte Pajti jobb mellkasát is. „A kutya hirtelen visítására rohant oda apukám, majd a 13 éves fiam segítségével állatorvoshoz vitte, aki a lábát már nem tudta megmenteni, de az életét szerencsére igen. Köszönjük!”

Forrás: Facebook

Ahol élnek, „bőven lakott terület, faluhatártól nem elég távol a lövöldözéshez (amire egyébként távolabb sincs csak úgy jogod)”írja a nő. „A gyerekeim is szoktak ott játszani, legközelebb őket lövöd le? (Garantálom, hogy ha egy karcolás esik bármelyiken, puszta kézzel én intézlek el, de ha rajtam múlik, ezt sem úszod meg, megtettük a megfelelő lépéseket, a rendőröknek sem nagyon tetszett, amit műveltél.) Mit kerestél egy ilyen helyen csőre töltött vadászfegyverrel? Előfordult már vajon ilyen máskor is? Minket is célba vettél már?” A bejegyzésben részletezi, mekkora trauma ez a családnak, különösen a gyerekeknek, és emlékeztet, hogy a lakott területen elkövetett fegyverhasználatért és állatkínzásért is börtönbüntetés jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top