Aktuális

Koronavírus itthon: a Tescót már lerohanták a karanténra készülők

Az egyik központi fővárosi hipermarketben feltűnően üres polcokkal, sőt egész csupasz polcrendszerekkel találkoztunk, amiből arra következtetünk, hogy mindez az ajtón kopogtató koronavírussal lehet összefüggésben.

Az nlc munkatársa ugyan pánikhangulatot nem tapasztalt szerda délelőtt a Bécsi úti Tesco hipermarketben a koronavírus miatt, mindenki ugyanolyan nyugodtan vásárolt az óbudai áruházban, mint általában. Ennek ellenére feltűnően üresek voltak mára a polcok a korábban tapasztaltakhoz képest.

Ahogy a helyszínen készült képeken is látszik, teljes polcrendszereket és sorokat fosztottak le a vásárlók, ezeket valószínűleg a kiugró kereslet miatt nem sikerült elég gyorsan visszatölteni. Az szintén feltűnő, hogy elsősorban a tartós élelmiszereket vitték el majdnem mind egy szálig a vásárlók.

Könnyen lehet, hogy ők már megfogadták az nlc tanácsait, mikor cikkünkben a koronavírus terjedése kapcsán azt vettük végig, hogy karantén esetére milyen tartós élelmiszereket halmozzunk fel a háztartásban a túlélés érdekében, ha esetleg a koronavírus miatt mégis úgy alakulna, hogy 2 vagy több hétig nem hagyhatjuk el az otthonunkat.

A Tesco vásárlói valószínűleg azt a hírünket is olvasták, amiben arról írtunk, hogy a koronavírus Magyarországon van a szakemberek szerint, így többek között elfogyott a rizs, a száraztészta, a borsó, a lencse és a többi konzerv, a kekszek és a chipsek.

Üres polcok teljes rendszere a Bécsi úti hipermarketben - Fotó: nlc

Üres polcok teljes rendszere a Bécsi úti hipermarketben (Fotó: olvasónk felvétele)

A száraztésztát is látványosan elkapkodták - Fotó: nlc

A száraztésztát is látványosan elkapkodták (Fotó: olvasónk felvétele)

A chips mindenképpen kell majd, ha esetleg karanténba kényszerülünk - Fotó: nlc

A chips mindenképpen kell majd, ha esetleg karanténba kényszerülünk (Fotó: olvasónk felvétele)

Pánik nincs, de óvatos felkészülés van - Fotó: nlc

Pánik nincs, de óvatos felkészülés van (Fotó: olvasónk felvétele)

Hogy pánikra mekkora ok van a koronavírus miatt Magyarországon, és érdemes-e készülni a karanténra, ebből a friss hírösszefoglalóból tájékozódhatsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top