Aktuális

Beszerelik a légkondit a 3-as metróba, csak azt nem tudják, mikor

A BKV folyamatosan vizsgálja az M3 metróvonal klimatizálásának lehetőségét.

A hármas metró felújított metrószerelvényeinek üzembe helyezése óta a BKV folyamatosan vizsgálja az utastér légkondicionálásának lehetőségeit – írja közleményében a vállalat.

Azt írják, műszaki konzultációkat folytattak a járműfelújítást végző Metrowagonmash Rt.-vel a fennálló műszaki akadályokról, a lehetséges megvalósítás feltételrendszeréről, különös tekintettel a szerelvényekre vállalt garancia kérdésére. Az új metrókocsikba lehetséges utólag beszerelni a klímát, azonban egyelőre nem tudják, milyen technológiát válasszanak, és mennyi pénzt szánjanak a fejlesztésre.

metro, kisallat

Vizsgálják, mikor lehetne beszerelni a klímát

„A klimatizálás várható költsége, a járműátalakítás időszükséglete nagyban függ a választható technológiai megoldástól, amelynek részletes műszaki tartalmán a BKV a főpolgármester kérésének megfelelően felgyorsított ütemben dolgozik. A végleges műszaki tartalom és ahhoz kapcsolódó költségek meghatározását követően a BKV közbeszerzési eljárást ír ki az M3 metróvonal szerelvényeinek utólagos klimatizálására” – áll a közleményben. 

A költségfedezet biztosítása az aktuális időpontban, a közbeszerzési eljárás kiírásakor szükséges, ez indokolja a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntését, vagyis azt, hogy idén nyáron még nem lesz klíma a hármas metrón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top