Aktuális

A honvédség is felkészült a koronavírus-járványra

Mobil laborral tudják szűrni a koronavírusos megbetegedéseket.

Ötvenkét potenciális biofegyver ágens, valamint tíz toxin kimutatására mellett a koronavírus diagnosztizálására is képes a Magyar Honvédség mobil laborja. A konténeres mobil labor egy karantén esetén gyorsan a helyszínre telepíthető közúton, vasúton vagy akár légi úton is – írja a Magyar Nemzet.

Kopcsó István dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke úgy nyilatkozott: a hadseregnek meglehetősen jók a diagnosztikai lehetőségei, ezenkívül szakemberekkel, védőfelszerelésekkel is tudják támogatni a vírus elleni küzdelmet.

Minden misszióhoz eljuttatnak járványvédelmi csomagot (Fotó: honvedelem.hu)

Minden misszióhoz eljuttatnak járványvédelmi csomagot (Fotó: honvedelem.hu)

A dandártábornok hozzátette: a koronavírussal kapcsolatban az elmúlt hetekben eljárásrendeket is kidolgoztak. Ugyanis nemcsak az itthoni veszélyre kell ügyelniük, hanem a missziós katonák egészségére is. 

„A vírus missziókban biztosan nem fog tudni olyan gyorsan terjedni, mint civil környezetben, de ettől függetlenül megvannak a megfelelő eljárásrendjeink. Minden misszió számára kijuttattunk egy járványvédelmi csomagot, ami tartalmazza az egyéni védőfelszerelést, illetve a fertőtlenítőszereket. Ezeket meg fogjuk tenni a hazai alakulatoknál is” – fogalmazott a honvedelem.hu-nak Kopcsó dandártábornok. 

Koronavírus-fejlemények:

Volt, aki kétszer kapta meg a koronavírust

Ha egy szállodában rekedsz a vírus miatt, az állam fizet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top