Aktuális

Felmentették a munka alól a rendőrnőt, akit a felettese bántalmazott

A minisztérium és a rendőrség hallgat az ügyben, a nyomozás még folyik.

Először „átrendelték” más szolgálati helyre, majd felmentették a munkavégzés alól azt a nőt, aki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ezredeseként szexuális zaklatás és bántalmazás miatt feljelentést tett közvetlen felettese, egy vezérőrnagy ellen – írja a Népszava. A rendőrnő kapja a fizetését, de minden más bizonytalan, egészen az ügyészségi vizsgálat befejezéséig.

Szóltak neki, hogy „minden cuccát” vigye el az irodájából, ne hagyjon ott semmit. Nem biztosítottak számára egy zárható helyet, ahol legalább a bevetési ruházatát tárolhatta volna.

Az ezredes asszonyt még nyáron hallgatták ki, miután feljelentette a rendőri csúcsvezetőként dolgozó felettesét bántalmazás miatt. A nő azt állította, hogy viszonyt folytatott, de később szakított vele. Elmondása szerint a férfi nem volt hajlandó elfogadni, hogy véget ért a kapcsolatuk, ezért hónapokon keresztül zaklatta.

Az ezredes a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy egy alkalommal azzal fenyegette a felettese, ha bármit lép ellene, akkor gondoskodik róla, hogy ne csak a rendőrségen veszítse el az állását, hanem az állami szférában sehol se kapjon munkát.

A Népszava most azt írja, az ezredest nem pusztán fizikailag, hanem lelkileg is megviselte az eset. A szeptemberi vallomásában is elmondta, hogy a bántalmazás másnapján: „sem pszichikailag, sem a testemen lévő kék-zöld foltok miatt nem voltam olyan állapotban, hogy bemenjek dolgozni. Hánytam, szédültem, ezért a háziorvosom betegállományba küldött.”

Sem a Belügyminisztérium, sem a rendőrség nem reagált a Népszava megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top