Aktuális

Hazaszállíthatják a tenerifei hotelben ragadt magyarokat

130 vendéget már elengedtek, és mivel a többiek is tünetmentesek, hazaszállíthatják őket.

A Kanári-szigetek kormánya 130 szállóvendégnek engedélyezte csütörtökön, hogy elhagyja a koronavírus-fertőzés miatt karantén alá vont tenerifei szállodát. A négycsillagos tengerparti hotelben öt magyar, egy idős pár és egy háromtagú, kisgyerekes család is tartózkodik.

Julio Pérez, a Kanári-szigetek kormányának szóvivője elmondta: tizenegy különböző nemzetiségű vendég távozhat a szállodából, mivel ők csak hétfőn érkeztek, és így nem kerültek kapcsolatba azzal a négy olasz turistával, akiknél beigazolódott a fertőzés. A távozó vendégek tünetmentesek, de egészségi állapotuk alakulását figyelemmel kell kísérni.

A szállodában maradóknak sincsenek tüneteik, ezért a külföldi állampolgárok esetében már felvették a kapcsolatot az érintett konzulátusokkal annak érdekében, hogy meg tudják szervezni esetleges hazaszállításukat.

Szájmaszkot viselõ férfi fertőtlenítést végez a Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely bevásárlóközpontjának teraszán 2020. február 26-án (Fotó: MTI/AP)

Szájmaszkot viselő férfi fertőtlenítést végez a Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely bevásárlóközpontjának teraszán 2020. február 26-án (Fotó: MTI/AP)

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a helyszínen tartózkodó tiszteletbeli konzul és a Madridból érkezett konzul utasítást kapott: egyeztessenek a szomszédos országok megbízottaival, szervezik-e állampolgáraik hazahozatalát.

Az államtitkár közölte, hogy tájékoztatta a spanyol elképzelésről az operatív törzset, és Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, Magyarország repülőt küld az öt magyarért „ha az a járható út”.

A tenerifei hotelben 723 szállóvendég van kedd óta karanténban.

További hírek a koronavírusról:

Egy magyar családot koronavírus-gyanúval vizsgálnak Balassagyarmaton

Egy 86 éves gyógyszer, a klorokin lehet a koronavírus ellenszere?

Koronavírus: a tökéletes kézmosás 6 lépése

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top