Aktuális

Botrány az aszódi javítóintézetben: megaláztak és szexuálisan bántalmaztak egy fiút

A gyanúsítottak először megfenyegették, megalázták, majd szexuálisan zaklatták a fiút.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két kamasznak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsít – írta meg a 24.hu. A fiúk a bűncselekmény idején mindhárman javítóintézeti nevelésüket töltötték az Aszódi Javítóintézetben. 

Korábban több alkalommal előfordult, hogy „csicskáztatták” és megverték a fiút, ha nem engedelmeskedett.

Korábban több alkalommal előfordult, hogy „csicskáztatták” és megverték a fiút, ha nem engedelmeskedett.

Február 23-án vacsora előtt az egyik gyanúsított kihívta a sértettet a fürdőbe, ahol a cinkostársa arra kérte a srácot, hogy mossa ki az alsóneműjét. A fiú erre nem volt hajlandó, ezért a gyanúsítottak megfenyegették. Mivel korábban több alkalommal előfordult, hogy „csicskáztatták”, és megverték, ha nem engedelmeskedett, így inkább most is szót fogadott, írja a lap. Később a gyanúsítottak a fiú szobájába mentek, hozzájuk később csatlakozott egy másik növendéktársuk is, bezárták az ajtót, majd  az egyik gyanúsított szexuálisan zaklatni kezdte és fojtogatta, majd együtt fizikailag is bántalmazták a fiút. A később csatlakozó társuk a bántalmazásban ugyan nem vett részt, de végignézte azt. A gyanúsítottak távozásukkor a meggyalázott diáktársukat és családját is életveszélyesen megfenyegették arra az esetre, ha valakinek beszél a történtekről.

A szexuálisan bántalmazott fiú szólt a nevelőjének, aki fájdalmai miatt a Hatvani Kórház traumatológiájára szállíttatta. A gyerek később feljelentést tett, és az elkövetőket letartóztatták, ugyanis fennállt a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bűncselekmény súlya miatt az intézetbe nem térnének vissza vagy elrejtőznének, esetleg a megalázott fiú vagy családja életére törnének, vagy további bűncselekményeket követnének el.

Cikkeink szexuális erőszak témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top