Aktuális

Ázsiában milliók éneklik a koronavírus-gyerekdalt

Vietnámban elkészült a koronavírus dala, gyerekeknek, felnőtteknek.
koronavírus vírus járvány videó hasznos

Ne mondd, hogy ez fura. Olyan magyar népdalokon nőttünk fel, amelyekben elveszítettük a zsebkendőnket, és szidott anyánk érte. Most aztán pláne, tessék szépen nem elhagyni a zsepiket, használat után viszont azonnal kidobni őket. 

Meg – emlékeztek? – volt nekünk véres lábú gólyánk is, akit török gyerek vágott meg, magyar gyerek gyógyított, nem is akárhogy: síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Mindeközben Ázsiában, egészen pontosan Vietnámban gyereknóta született a koronavírus-járvány kapcsán, amelynek két főhőse – egy fiú és egy lány – rendesen mossa a kezeit, nem ölelkezik, egy mukk nélkül takarít otthon, mint a kisangyal, nem megy nagy rendezvényekre és a refrénben arról dalol, hogy Vietnámban mindenki legyőzi ezt a csúnya vírust, ha úgy tesz, ahogyan ő is. 

Az eredeti videó már közel 15 millió letöltésnél tart, a dal két másodperc alatt kúszik bele az agyadba, és szeretik felnőttek is, gyerekek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top