Aktuális

Koronavírus: a 70 éven felüliek otthoni elkülönítését tervezi a brit kormány

Egy nap alatt 14 ember halt meg a járvány miatt Nagy-Britanniában.

A brit kormány a 70 éven felüliek egészségvédelmi célú otthoni elkülönítésére dolgoz ki cselekvési tervet az új típusú koronavírus okozta járvány elleni fellépés jegyében, de ezt az intézkedést „a megfelelő időpontban” kívánja életbe léptetni – mondta a brit egészségügyi miniszter.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Fotó: MTI / EPA / Andy Rain

Hancock kijelentette: a kormány a későbbiekben arra fogja kérni a 70 évnél idősebb összes brit állampolgárt, hogy maradjanak otthonaikban, és ne fogadjanak látogatókat. A miniszter szerint az érintettek élelmiszer- és gyógyszerellátását házhoz szállítással fogják megoldani. Arra a kérdésre, hogy ez mikortól várható, az egészségügyi miniszter csak annyit mondott, hogy a következő hetekben. 

Nagy-Britanniában egy nap alatt tizennégyen haltak meg az új típusú koronavírus okozta fertőzésben, eddig 35 halottja van a járványnak. A fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 223-mal emelkedett.

Nagy-Britanniában eddig nem rendeltek el olyan drákói korlátozó intézkedéseket, mint számos más európai országban, az iskolákat sem zárták be és sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozták.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top