Aktuális

Hétfő éjjel mínusz 10 fok lehet

Erős lehűlés várható a következő napokban, egyelőre nappal sem lesz hét foknál melegebb.

Szombaton észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de délen, délkeleten még több órát süthet a nap. Délelőttől egyre többfelé várható eső, zápor. Egy-egy zivatar a front mentén is kialakulhat, de az Alföldön nagyobb számban képződhetnek. Egyre többfelé északira, északkeletire fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 21 fok között alakul, majd délután észak felől gyorsan csökken a hőmérséklet. Késő este 2, 7 fok valószínű – írja a kiderül.hu.

Hétfő éjjel mínusz 10 fok lehetVasárnap reggelre az ország északkeleti harmadán, később másutt is csökken a felhőzet, de a Közép-Dunántúlon és a déli határvidéken tartósan borult maradhat az ég. Napközben már csak egy-egy hózápor fordulhat elő. Az északkeleti szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Hétfő éjszaka a legtöbb helyen derült lesz az ég. Napközben kelet, délkelet felől megnövekszik a felhőzet, és főként az Alföldön kisebb havazás is valószínű. A Dunántúlon eközben a többórás napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből hózáporok alakulhatnak ki. Az északkeleti, északi szél nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken -10 fok köré hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

Kedden nagyrészt erősen felhős időre van kilátás, északon valószínű vékonyabb, szakadozottabb felhőzet. Elsősorban az ország déli felén valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északkeleti szelet többfelé kísérik erős vagy viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, sőt a fagyzugokban ennél is hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Szerdán többnyire erősen felhős időre számíthatunk, szakadozottabb felhőzet a keleti tájakon lehet. Több helyen várható havazás, amelyet főként a Dunától keletre egyre nagyobb területen havas eső, eső válthat fel. Az északkeleti, keleti szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, sőt a fagyzugokban ennél is hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a keleti tájakon ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top