Aktuális

„Mit fogsz csinálni, ha megbetegszel, és ilyen arcok vesznek körbe hirtelen?”

Döbbenetesen erős képpárral hívja fel a figyelmet az otthonmaradás fontosságára egy magyar egészségügyi dolgozó.

„Látod ezt a két képet? Mindkettőn én vagyok. Ez az új munkaruhám, mint mostanában (sajnos) egyre több kollégámnak” – kezdi Facebookon közzétett posztját Katona-Horváth Tímea, amiben az otthonmaradás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. „Láthatod, nem egy divatos, kényelmes darab, és sok-sok órát eltölteni benne nagyon rossz. Nem panasz. Vállaltuk, csináljuk.”

„De te, aki még mindig nem hiszed, hogy veled is megtörténhet, és az istennek sem maradsz otthon; te mit fogsz csinálni, ha megbetegszel, és ilyen arcok vesznek körül hirtelen?!” – teszi fel a kérdést Tímea, aki így folytatja a bejegyzést: „Akkor fogsz megijedni, akkor jössz rá, hogy nagy a baj? Nem kívánom senkinek! Maradj otthon, vészeld át ezt az időt, legyen minél kevesebb beteg. És ha az utolsó is meggyógyult, lásd, ami a második képen van. Veletek vagyunk, de ti is legyetek velünk! Mi segítünk a helytállásunkkal, amíg csak kell, ti segítsetek az otthonmaradással, amíg csak kell. Köszönöm az összes eü-s kollégám nevében!”

Magyarországon a koronavirus.gov.hu kormányzati portál közlése szerint szombatról vasárnapra 28-cal nőtt az új koronavírussal megfertőződött beteg száma: immár 131 beteg van. Tovább nőtt a vírus áldozatainak száma is: szombatról vasárnapra két újabb beteg, egy 65 éves és egy 75 éves magyar nő vesztette életét. 

Orvosok a koronavírus-járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top