Aktuális

Koronavírus – Agyrém, ami ebben a román kórházban történt

Elvárták az orvosoktól, hogy akkor is dolgozzanak, ha elkapták a vírust. Meg is lett az eredménye.

92 alkalmazott fertőződött meg koronavírussal a Suceava Megyei Sürgősségi Kórházban – írja a Maszol.ro. Az ügyészség eljárást indított betegségek leküzdésének meghiúsítása és hivatali visszaélés gyanújával, mivel a kórházban nem tartották be a járványügyi intézkedéseket.

A gyanú szerint a kórház egyes vezetői elvárták az alkalmazottaktól, hogy március 23-án, hétfőn jelenjenek meg a munkahelyükön, attól függetlenül, hogy a koronavírus-tesztjük pozitív vagy negatív volt, esetleg még nem ellenőrizték őket, ami tömeges fertőzéshez vezethetett.

A kórházat most két napra bezárják, az alkalmazottakat elkülönítik, és az épületet két napon át fertőtlenítik. Azt követően pedig kizárólag koronavírus-fertőzött betegeket fognak itt kezelni. A kórház egyik orvosa szerint azonban könnyen „Románia Lombardiájává válhat” Suceava, ha most a nem koronavírussal kezelt betegeket tesztelés nélkül átszállítják innen más kórházakba.

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc.-n:

koronavírus

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top