Aktuális

Sérültet szállító mentőautó előtt büntetőfékezett – frissítve a vétkes sofőr levelével

Mindenképpen meg akarta előzni a mentőautót, aztán büntetett. A férfi később levélben tisztázta, hogy nem akarta hátráltatni a mentőket, és vállalja a felelősséget.

Bevallotta bűnösségét az a törteli férfi, aki szándékosan befékezett egy szirénázva közlekedő mentőautó előtt Martfű külterületén. A 23 éves férfi egy hirtelen rossz döntéssel magyarázat a történteket – írja a 24.hu.

A fiatalember szombat este kocsikázott, amikor utolérte a fény- és hangjelzéssel haladó mentőautót. Meg akarta előzni, ezért rávillogott, majd miután a mentő elé került, büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt. A mentőautó sofőrje csak intenzív lassítással tudta elkerülni az ütközést.

A rendőrök elfogták és előállították a fiatalt, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A jogosítványát még a helyszínen elvették, a rendőrség közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a bűnösségét beismerő férfi ellen.

Frissítés!

A vétkes sofőr beismerő levelét az Országos Mentőszolgálat tette közzé a Facebookon. Ebben az András nevű férfi elismeri, hogy hibázott, nem akar kitérni a felelősség alól, és vállalja a következményeket.

Ám szerinte nem minden úgy történt, mint ahogy a hírekben szerepelt, például nem történt büntetőfékezés, és esze ágában sem volt a mentőst hátráltatni.

„Az bosszantott fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h), miközben sérültet visz. Viszont amit rendkívül szégyellek, hogy a kihallgatáskor közölték, hogy beteg sérüléséből adódóan csak ilyen sebességgel tudott közlekedni. Ez sokkolt, és szó szerint borzalmasan éreztem magam. Beismerő vallomást tettem, elismertem hogy hibáztam”

– írja a férfi.

Azt is írta, hogy bocsánatot kért minden érintettől, és egy életre megtanulta, hogy nem szabad ilyet csinálni.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top