Aktuális

Egy nap alatt 64 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma

És ezek csak az igazolt esetek, valójában ennél több lehet.

Jelenleg 786 .228 koronavírus-fertőzött van a világon – derül ki a hivatalos kormányzati tájékoztatóból. Ez 64 ezres emelkedést jelent az előző naphoz képest – szúrta ki az Index. Egy nap alatt négyezren haltak bele, és 14 ezren gyógyultak meg, azaz a gyógyultak száma összesen 165.889. 

Olaszországban 101.739 regisztrált fertőzött van, több mint 4000-rel több, mint hétfőn. A halottak száma 11.591, az elmúlt napban több mint 800 ember vesztette életét. Olaszországban 14.620-an meggyógyultak, számuk 1648-cal több, mint az előző nap. Azaz az adatok alapján az országban már tetőzött a járvány, ha hullámzóan is, de mintha elindult volna lefele az egy napra jutó új esetek száma. 

Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazott beszélget a számozott széken ülő, koronavírusteszt elvégzésére várakozó emberek egyikével a bangkoki Csulalongkorn Egyetem Egészségügyi Központjában 2020. március 31-én (fotó:MTI/EPA/Narong Szangnak)

Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazott beszélget a számozott széken ülő, koronavírusteszt elvégzésére várakozó emberek egyikével a bangkoki Csulalongkorn Egyetem Egészségügyi Központjában 2020. március 31-én (fotó:
MTI/EPA/Narong Szangnak)

A hivatalos statisztikákat azonban érdemes fenntartásokkal kezelni: a regisztrált esetek száma mindig azon múlik, hogy az adott országban hány tesztet képesek elvégezni. A fertőzöttek száma alighanem a hivatalos adat többszöröse.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top