Aktuális

Kiszivárgott térkép mutatja, hol élnek a koronavírussal fertőzöttek

Egyelőre csak Szlovákiában, de néhol utcára pontos lebontásban látszik, hol élnek a fertőzöttek. Nálunk is van már hasonló – nem hivatalos – térkép.

Az elmúlt órákban a közösségi oldalakon egy térkép kezdett keringeni, amelyen a koronavírussal fertőzöttek lakhelyét jelölték meg. A legtöbb esetben várost vagy falut jelez, de Pozsonyban például utcára pontosan mutatja, hogy hol van fertőzött személy lakhelye – írja a Parameter.sk.

Egyelőre csak Szlovákiában, de néhol utcára pontos lebontásban látszik, hol élnek a fertőzöttek. Nálunk is van már hasonló - nem hivatalos - térkép. Forrás: google map

Egyelőre csak Szlovákiában, de néhol utcára pontos lebontásban látszik, hol élnek a fertőzöttek. Nálunk is van már hasonló – nem hivatalos – térkép. Forrás: google map

A térkép bal oldalán időrendi sorrendben találjuk a fertőzött személyeket, illetve azt, hogy melyik városban vagy községben élnek. A térképen szereplő információkból az is kiolvasható, hogy a fertőzött személy milyen nemű, hány éves, és mikor tesztelték. 

A térkép az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjából szivároghatott ki, ezt azzal magyarázzák, hogy a hozzáférést elsősorban olyan hivataloknak szánták, amelyeknek szükségük van ezekre az adatokra. Azóta korlátozták a hozzáférést, ám valaki letöltötte az adatokat, és készített belőlük egy térképet, amely azóta megállíthatatlanul kering az interneten.

Magyarországon a Pandemia.hu oldal  készített egy térképet, amely a nyilvánosan elérhető adatok alapján mutatja a fertőzéseket.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top