Aktuális

A nap képének választotta a NASA a magyar asztrofotós varázslatos képét

A járvány miatt csak a hátsókertből tudta elkészíteni a fotót, de így is a nap képe lett a NASA-nál.

Majzik Lionel asztrofotós, amatőrcsillagász a koronavírus miatti házi karantén okán csak a hátsó kertjébe tudott kimenni fényképezni, de még így is olyan képet lőtt, amelyet a NASA a mai nap fotójának választott -írta meg a 24.hu.

Képünk illusztráció. Fotó: Alexis Antonio on Unsplash

Képünk illusztráció. Fotó: Alexis Antonio on Unsplash

Majzik saját weboldalán számol be a fotó készítésének körülményeiről:

2020. április 1-jén már a délutáni órákban elkezdtem összekészíteni a felszereléseimet, hogy megörökítsem a Fiastyúk és a Vénusz egyre szorosabb együttállását. A Magyarországot is sújtó koronavírus-járvány miatti lakhelyelhagyási korlátozás következményeként kizárólag a saját lakóhelyem udvaráról kerestem az együttállás megörökítéséhez alkalmas helyet – írja, majd így folytatja:

A Fiastyúk fényes csillagai már eleve fantasztikus látványt nyújtanak, amihez ha hozzáadjuk a -4,6 magnitúdó fényességű Vénuszt, akkor szinte telítődik is a látómező, vagyis csak gondolnánk, hogy telítődik, ugyanis Tápióbicskéről nézve a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station – ISS) is beköszönt a csillaghalmaz és a szerelem istennőjéről elnevezett bolygó randevújába.”

A lenyűgöző képet a NASA az Astronomy Picture of the Day (Napi Asztrofotó) weboldalán tekinthetitek meg.

Nézegess még több varázslatos asztrofotót

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top