Koronavírus: a csehek már húsvétkor enyhítenének a korlátozásokon

Brájen | 2020. Április 04.
Csehországban 4194 a fertőzöttek száma, az áldozatoké pedig 56.

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem zárja ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet. „Szeretném, ha minél hamarabb visszatérhetnénk a normális élethez. Már hétfőn foglalkozni fogunk néhány üzlet, például a villamossági, a papír- és a cipőboltok újranyitásával. Mérlegeljük, hogy engedélyezzük a szabadtéri sporttevékenységet, például a kerékpározást, a futást, a korcsolyázást, teniszt, csónakázást és másokat” – sorolta a kormányfő.

Utcai művészek előadása a csaknem néptelen prágai Károly hídon – Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Csehországban április 11-ig van érvényben szükségállapot. A kormány javasolta a képviselőháznak, hogy ezt újabb 30 nappal hosszabbítsák meg. Az ellenzéki pártok a javaslatot elutasítják, és csak április végéig hajlandóak meghosszabbítani a szükségállapotot. 

Szombat reggelre Csehországban 74-re emelkedett a Covid-19 betegségből kigyógyultak száma, míg az áldozatoké 56-ra. A fertőzöttek száma 4194, tehát 332-vel több, mint péntek reggel, ami az utóbbi 7 napban a legmagasabb növekmény. Ugyanakkor tény, hogy pénteken 6889 laboratóriumi tesztet végeztek el, ez a tesztelés kezdete óta a legmagasabb napi szám. Az összes tesztek száma 74.170-re emelkedett. 

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc.-n:

Exit mobile version