Otthon

Koronavírus egy fővárosi idősek otthonában: 18 lakó került kórházba

Nem tudják, hogy kerülhetett be a vírus az idősotthonba az intézményi látogatási tilalom ellenére.

A Pesti Úti Idősek Otthona öt lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították csütörtökön kórházba. A kórházban elvégzett tesztek mindannyiuk esetében igazolták a gyanút, koronavírus-tesztjük pozitív lett – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.

Koronavírus egy fővárosi idősek otthonában: tizennyolc lakó került kórházba. Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Koronavírus egy fővárosi idősek otthonában: tizennyolc lakó került kórházba. Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírus-gyanús tünetekkel különítették el, pénteken pedig ők is kórházba kerültek – írja a magyarhang. Hozzátették: jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben, amire a X. kerületi tisztifőorvos azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

Karácsony Gergely Facebook-videójában azt mondja, a Pesti Úti Idősek Otthonában újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.

Csütörtök óta nem romlott az állapotuk – mondta Karácsony Gergely a videóban. Hozzátette: a járványügyi vészhelyzet kihirdetésekor minden fővárosi idősgondozó intézményében látogatási tilalmat vezettek meg. Nem tudják, hogy került be a vírus.

Nincs olyan dolgozó vagy bentlakó jelenleg, akinek tünetei lennének, de a további fertőzések megfékezése érdekében az önkormányzat 200 koronavírustesztet végeztetett el egy magánlabor bevonásával, saját forrásból az ott dolgozóknál és a tüneteket mutatókkal kapcsolatba kerülteknél. A tesztek eredményét hamarosan megtudják, az ott dolgozók pedig minden védőfelszerelést megkaptak – közölte a főpolgármester.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top