Aktuális

Koronavírus: Budapesten berobbanhat a járvány

Nagy a kockázata, hogy a fővárosban berobban a járvány. Arra kérik a budapestieket, tartsák be az előírásokat.

Örvendetes módon növekszik a gyógyultak száma, 66-an már hazamehettek – hangzott el az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy 21.250 teszten vagyunk túl.

Külön figyelmeztette a budapestieket, hogy tartsák be a járványügyi intézkedéseket, és mindenki csak a minimálisan szükséges időt töltse az otthonán kívül. Müller Cecília elmondta, hogy az összes fertőzött 42 százaléka budapesti, ha a Pest megyei adatokat is idevesszük, akkor az összes igazolt fertőzöttek 62 százaléka él a térségben.

Nagy a kockázata annak, hogy a fővárosban berobban a járvány

mondta Müller Cecília, aki úgy látja, sokan nem veszik figyelembe a kijárási korlátozásokat.

A rendőrség a közterületeken "megnyugtató, segít, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására. (Fotó: MTI/Varga György)

A rendőrség a közterületeken “megnyugtató, segít, empatikus és lojális intézkedésekkel” sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására. (Fotó: MTI/Varga György)

Kiss Róbert a rendőrség részéről elmondta, hogy a budapesti rendőrök a Városligetben, a Normafánál és a Margitszigeten is sok kirándulót, csoportot találtak, emellett egy XIII. kerületi illegális gyorsulási verseny csoportosulását is feloszlatták. Csak szombaton 301 esetben kellett Budapesten intézkedniük a kijárási korlátozások kapcsán.

Épp ezért kérik az embereket, hogy kerüljék a tömeget, lehetőség szerint mindenkitől 1,5–2 méteres távolságot tartsanak, és keveset legyenek az utcán.

Vasárnap reggelre már 733 embernél mutatták ki a kórokozót Magyarországon, és sajnos még két nyolcvan év feletti beteg elhunyt.

Több hír a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top