Aktuális

Koronavírusos magyar szenvedett halálos motorbalesetet Thaiföldön

A balesete után a kórházban derült ki, hogy koronavírussal fertőződött.

Vasárnapra virradóra a thaiföldi lapokban hírül adták: egy koronavírussal fertőződött, fiatal, 25 éves magyar férfi is meghalt – írja a 444.hu. Ezzel az esettel 26-ra nőtt a thai halálos áldozatok száma. Az országban eddig 25 071 tesztet végeztek, ebből 2220 alkalommal kaptak pozitív eredményt, s csak a napokban 51-el nőtt a fertőzöttek és hárommal a halottak száma.

A magyar férfi Thaiföldön szenvedett balesetet (Illusztráció: Pexels.com)

A magyar férfi Thaiföldön szenvedett balesetet (Illusztráció: Pexels.com)

A turistaparadicsom legfertőzöttebb része Phuket, s annak déli szigettartománya, Patong körzete. A vírus a népszerű úti cél, a Soi Bangla környékén jártakat sújtja leginkább. Ezen a részen a polgármester már korábban elrendelte a lezárást, s kijárási korlátozást vezetett be a lakók részére, mert az utóbbi időben 100 koronavírussal fertőzött esetet erősítettek meg.

A magyar férfi novemberben érkezett turistaként Thaiföldre, s ő is meglátogatta a szórakozóhelyeiről híres negyedet. A fiatalember március 25-én súlyos motorbalesetet szenvedett, műteni kellett. A Covid-19 fertőzését itt, a kórházban mutatták ki, egy nappal később, ő volt a nyolcvannyolcadik a tartományban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az 444-nek elmondta: a férfi „halálát nem ez, hanem a hivatalos szakvélemény szerint a baleset során elszenvedett súlyos sérülések okozták”. Az elhunyt 35 közeli kapcsolatát súlyosan veszélyeztetettnek tartják, ezért keresik a hatóságok.

Balogh Mariann, CMA

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top