Aktuális

Öngyilkos akart lenni, felgyújtotta apja munkásszállóját

A fiút nem tartotta vissza, hogy az épületben még 46-an vannak.

Felgyújtotta szobáját egy 22. kerületi munkásszállóban élő fiú, úgy, hogy tudta: az épületben még 46-an tartózkodtak. A szállót az elkövető apja működtette; a gyanú szerint így akart öngyilkos lenni – közölte a Fővárosi Törvényszék. Senki nem halt meg, de az épület lakhatatlan lett, öt embert pedig füstmérgezéssel szállítottak kórházba. Közveszélyokozás bűntettével letartóztatták a fiút, aki legalább egy hónapig az  Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben lesz. Enyhébb, önkéntes jellegű intézkedésre nincs lehetőség a bíróság szerint, tekintve az ügy súlyát és azt, hogy már korábban is kísérelt meg öngyilkosságot.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. április 12-én éjjel öngyilkossági szándékkal bútorokat gyújtott fel egy XXII. kerületi – az édesapja által üzemeltetett – munkásszálló általa lakott földszinti szobájában. Az épületben rajta kívül még 46-an tartózkodtak, akik közül 5 személyt füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani. A munkásszálló lakhatatlanná vált. A tűzvizsgáló szerint a tűz alkalmas volt arra, hogy átterjedjen a szomszédos lakóépületekre is. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény bizonyítottsága esetén 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – közölte a törvényszék. A terhelt pszichés betegséggel küzd, azonban nincs adat arra vonatkozóan, hogy a pszichés állapotával akár ő, akár törvényes képviselője foglalkozott volna, illetve orvosi segítséget kértek volna. A fiatal korábban is kísérelt meg öngyilkosságot, legutóbb április 10-én. Szakorvosi vélemény alapján tettének esetleges ismétlése nem zárható ki, pszichiátriai zárt osztályon történő további kezelése indokolt.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top