Aktuális

Kitört a járvány egy szerbiai idősotthonban, letartóztatták az igazgatót

Akár 12 évre is rács mögé kerülhet, mert nem tett meg mindent a koronavírus-járvány megfékezése érdekében az intézményben.
letartóztatás bilincs

Letartóztatták egy szerbiai állami idősotthon igazgatóját hétfőn, mert koronavírus-járvány tört ki az általa vezetett intézményben. A férfit a közegészség súlyos veszélyeztetésével gyanúsítják – közölte a szerb belügyminisztérium.

A dél-szerbiai férfit azután fogta el a rendőrség, hogy az általa vezetett nisi idősotthonban 135 bentlakó és 4 dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal. A közlemény szerint az intézmény vezetője nem tett meg minden szükséges elővigyázatossági intézkedést a járvány megfékezése érdekében és nem tartotta be a kormány szükséghelyzetben kihirdetett intézkedéseit, vagyis megengedte, hogy a lakók kijárjanak az intézményből, és látogatókat is fogadhattak.

A jogszabályok szerint az otthon vezetője akár 12 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhető.

Szerbiában hétfő délutánig 4054, SARS-CoV-2 vírussal fertőzött embert regisztráltak, és 85-en haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe.

(Nyitókép: illusztráció, Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top