Aktuális

Koronavírus: egy detroiti kórházban egy halottat a székre ültettek a helyhiány miatt

A halottasházak zsúfolásig tele vannak, egyes kórtermeket kiürítettek a kórházban, de így is egymásra fektetve zsúfolják be a holttesteket a hűtőkamrába.

A CNN alapján az Index számolt be arról, hogy a detroiti Sinai-Grace kórház – személyazonosságukat eltitkoló – alkalmazottjai szerint a koronavírusban elhunytak annyira feltorlódtak, hogy egymásra fektetve zsúfolják be őket a hűtőkamrába, sőt egyes holttestek egy üres kórteremben éjszakáztak. 

kockázatos temetések

A halottasházak zsúfolásig tele vannak, egyes kórtermeket kiürítettek a kórházban, de így is egymásra fektetve zsúfolják be a holttesteket a hűtőkamrába. Fotó: Profimedia

A kórház egészségügyi dolgozói a múlt héten már arról panaszkodtak, hogy legalább két, az intézményben segítségért jelentkező súlyos fertőzött konkrétan a folyosón halt meg – még mielőtt bármiféle orvosi segítségben részesülhetett volna.

 A hírcsatornának hat egészségügyi dolgozó megerősítette azt is, hogy a járvány április eleji csúcspontján egyszerre 100-130 koronavírusos beteget ápoltak a kórházban, ez a szám mára nagyjából 50-re csökkent.

A CNN forrásai szerint az egyik, alvászavarok tanulmányozására szolgáló kórteremben éjszakára halottaszsákba csomagolt holttesteket helyeztek el, mivel az amúgy is megtelt halottasház személyzete éjszaka nem dolgozik. De a kórterem kapacitása is szűkösnek bizonyult, ezért az egyik holttestet székre ültették. A kétségbeesett megoldásra azért is volt szükség, mivel még nem érkeztek meg az ígért hűtőkamionok, melyekből szombaton a CNN helyszíni tudósítója már ötöt számolt össze – számol be róla az Index.

Egy alkalmazott azt mondta, a külső hűtőegységekben is kegyeletsértő zsúfoltság uralkodik, az áldozatokat tartalmazó fehér és a vagyontárgyakat gyűjtő kék zsákokat egymásra halmozták. Ennek részben az az oka, hogy az ideglenes halottasházként működő hűtőkamionokban nincsen lift, amivel a felső polcokra lehetne helyezni a holttesteket.

Aktuális koronavírushíreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top