Aktuális

Már 2098-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 14 idős krónikus beteg

Itt vannak a legfrissebb, kedd reggeli adatok.

Újabb embereknél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2098-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg – tájékoztatott kedden reggel a kormányzat.

Ezzel 213-ra emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. 

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. ezért fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. 

Mobil koronavírus- járványkórház Budapesten

Mobil koronavírus-járványkórház Budapesten (Fotó: GERGELY BOTAR / POOL / AFP)

Ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője azt mondta, egyre több a beteg, de reméli, hogy júniusra „kifut” a koronavírus-járvány, és őszre, legkésőbb jövő tavaszra rendelkezésre áll hatékony védőoltás a fertőzés ellen.

(Kiemelt kép: 

További koronavírushírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top