Aktuális

Érettségi előtt állsz? – kérdezz a TASZ jogászától élőben!

Ha idén érettségizel vagy érettségiző gyermekedért aggódsz, esetleg tanár vagy és nem vagy tisztában azzal, jelen helyzetben milyen jogaid és kötelezettségeid vannak, kérdezd pénteken délután háromtól a TASZ jogászát az nlc. Facebook-oldalán!

Egy héttel ezelőtt jelent meg a veszélyhelyzet idejére megváltoztatott érettségiről szóló kormányrendelet. Ennek lényege, hogy csak írásbeli érettségit tesznek idén a diákok, szóbelizni csak kivételes esetben, olyan tárgyakból lehet, ami írásban nem megoldható  Előrehozott érettségit sem lehet letenni, csak azok vizsgázhatnak, akik most fejezik be a 4., 6. évet. Az érettségi vizsgák várhatóan május 4-én kezdődnek, és előreláthatólag két hétig tartanak majd. 

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ennek kapcsán összeállított egy Kisokost. Ebben elmagyarázzák többek között azt, hogy mit tehet egy pedagógus és mit egy diák.

  • Ha félünk a járványtól, megtagadhatjuk-e a részvételt?
  • Milyen tárgyakból lesz mégis szóbeli vizsga?
  • Kapnak-e maszkot a diákok?
  • És mi van akkor, ha május helyett ősszel érettségizne valaki?

A TASZ jogásza április 24-én pénteken 15 órától válaszol a kérdéseitekre, amelyeket feltehettek élőben kommentként az nlc Facebook-oldalán vagy akár előzetesen e-mailben is a peter.bognar@centralmediacsoport.hu címen.

nlc.érettségi2020:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top