Aktuális

Tíz újabb magyar beteg halt meg a koronavírus miatt

A hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a tegnapi 2443-ról 2500 főre nőtt.
koronavírus beteg kórház

Miközben tegnapról mára 57-tel, azaz 2443-ról 2500 főre emelkedett a magyar azonosított fertőzöttek száma, a tegnapi napon elhunyt újabb 10 krónikus beteg – számolt be a koronavírus.gov.hu.

A kormányzati portál beszámolt: az új halálesetekkel együtt immár 272 főre emelkedett az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) magyarországi áldozatainak a száma, miközben 485-en gyógyultan távoztak. A kórházakban, ahol ágykapacitásokat növelve készülnek a tömeges megbetegedések fázisára, összesen 927 koronavírusos beteget ápolnak. Közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati portál emellett emlékeztetett, a járvány nálunk egyelőre a csoportos megbetegedések fázisában tart, ami azt jelenti, hogy a vírus most már az ország területén bárhol előfordulhat. Hozzátették: „ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik, vagy az önkormányzat segítségét.

Még több friss hír a koronavírus-járványról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top