Aktuális

Arra kérnek, hordjunk maszkot a postán is

A postán elvileg nem kötelező maszkot hordani, de erősen ajánlott.

A Magyar Posta a fővárosi postákon is javasolja az arcot takaró maszk (sál, kendő) használatát, hasonlóan, mint az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A hétfőtől érvényes fővárosi rendelet a kereskedelmi egységekre és a városban közlekedő tömegközlekedési járművekre érvényes, a postákra mint közszolgáltatást ellátó szolgáltató helyekre nem vonatkozik.

Ennek ellenére a Magyar Posta kéri a fővárosiakat, hogy használjanak védőfelszerelést akkor is, ha a postára mennek, ezzel a saját és a postai munkatársak egészségét is védik, a mindenütt jelenlévő fertőzésveszély kockázatát csökkentik. A posták működési rendje hasonló az üzletekéhez, azaz egyszerre több ember is jelen van az ügyféltérben, ezért különösen fontos a védekezés minden formája.

Sorban állók a Hatvan utcai posta előtt Debrecenbe

Sorban állók a Hatvan utcai posta előtt Debrecenben 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Emlékeztetnek rá, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta több intézkedést is tettek, hogy a fertőzésveszély kockázatát mérsékeljék. Védőfelszerelést biztosítanak a postai munkatársaknak, korlátozták az egyszerre az ügyféltérben tartózkodók számát, és a nyitott pultos postákra leheletfogó műanyag paravánokat szereltek.

A vállalat javasolja, hogy azokon a településeken, ahol a helyi önkormányzat a fertőzés további terjedése miatt kötelezővé tette a maszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál használatát a kereskedelmi egységekben és tömegközlekedési eszközökön, az előírást a posták felkeresésekor is vegyék figyelembe.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top