Aktuális

Jégesőt és vihart is hozhat a mai zivatarhullám

A keddi kora nyári időt követően radikálisan megváltozik az időjárás szerdán, ne lepődjünk meg a hevesebb viharok és záporok kialakulásán.

Az országszerte várható lehűlés a Dunántúlon veszi kezdetét, majd délutántól már az ország közepe is sorra kerül, hogy később aztán Magyarország keleti részére is elérjen. Érkezését nemcsak a hőmérséklet csökkenésén, hanem intenzív záporok, zivatarok kialakulásán keresztül is követhetjük.

Budapest viharban (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Budapest viharban (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Napközben ugyan még sok helyütt 18 és 25 fok közé eshet a hőmérséklet, a front érkezésével ez hirtelen akár 10 fokot is visszaeshet – figyelmeztet az idokep.hu. A délnyugati szelet később északnyugati légmozgás követheti, a viharos széllökések ereje akár a 60-80 km/órás sebességet is elérheti. A vihar gócpontjaiban jelentős mennyiségű, helyenként akár 30-40 mm csapadékra számítsunk, és azon se lepődjünk meg nagyon, ha apró szemű jégesőt is kapunk a nyakunkba. A mai időjárás részben ízelítőt mutat abból, mi vár majd ránk a hosszú hétvégén: csökken a meleg, és nedvesebb levegő érkezik fölénk.

Meglesnél néhány lélegzetállító fotót hazai viharokról? Íme!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top