nlc.hu
Aktuális
Gazdája szeme láttára ölte meg a kutyát a zsámbéki mezőőr

Gazdája szeme láttára ölte meg a kutyát a zsámbéki mezőőr

A mezőőr egy autóból lőtte le a kutyát és még meg is bírságolná a tulajdonost.

11 éves kutyáját gyászolja Tóth Tímea. A nő a Blikknek mesélte el, hogy két kamasz gyerekével és élettársával ment kutyát sétáltatni, amikor egy lövést hallottak.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Eszünkbe se jutott, hogy valaki épp a mi kutyánkra vadászott. Láttuk, amint egy kombi autó nagy sebességgel megindult a búzatáblába, majd lefékezett a kutyánk mögött, és a sofőr a lehúzott ablakon át lelőtte Agácát. Lefagytunk a látványtól, nem hittük el, ami történt” – mondja a nő, aki elismeri, hogy nem kellett volna póráz nélkül sétáltatni a kutyát.

A fegyveres végül odament Tímeáékhoz, közölte, hogy ő a zsámbéki mezőőr és azért lőtte le a kutyát, mert az őzet kergetett. Majd igazoltatta a társaságot és közölte, a zsámbéki jegyzőtől érkezik majd a bírság. A férfi a Blikknek elismerte az esetet, de a részletekről nem akart nyilatkozni.

A lap által megkérdezett vadászok elítélték a mezőőr tettét, mondván nem volt joga fegyvert használni ott, ahol gyerekek bicikliznek, felnőttek sétálnak. Igaz, tette hozzá Kocsis Zoltán vadász, hogy „a kutyásoknak végre tudomásul kell venni: csak pórázon sétáltathatják a kedvencüket”. 

Olvass pozitívabb történeteket kutyákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top