Aktuális

A KDNP politikai nyilatkozatban mondaná ki, hogy nem akarja ratifikálni az Isztambuli Egyezményt

Mindezt azután, hogy tegnap az egyik legismertebb magyar színész családon belüli erőszak áldozata lett. Az Isztambuli Egyezmény célja a családon belüli (és elsősorban a nők elleni) erőszak minden formájának felszámolása.
Az Isztambuli Egyezmény ratifikálása ellen szólalt fel a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikai nyilatkozatot terjesztett hétfőn az Országgyűlés elé az Isztambuli Egyezmény ratifikációjának és kötelező hatályának elutasításáról. A kisebbik kormánypárt szerint az egyezmény egyes pontjai ellentétesek a kormány migrációs politikájával.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője javaslatukat indokolva az MTI-nek kiemelte: az egyezményben lévő ideológiai megközelítés a magyar jogrenddel és saját meggyőződésükkel is ellentétes.

Szerinte a dokumentum elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt „a romboló genderszemlélet” bevezetését, valamint a rá akarja erőltetni az országokra menedékjog nemi alapon történő biztosítását.

A 444.hu azt írja, Szél Bernadett független képviselő közben a Facebookon arról írt, hogy a politikai nyilatkozat nem is szerepelt az igazságügyi bizottság napirendjén, de ennek ellenére még ma le fog menni a parlamenti vitája is, holnap pedig már szavazás is lesz. 

(MTI/444.hu)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Cikkek az Isztambuli Egyezményről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top