Aktuális

Ez lehet a megoldás a biztonságos repüléshez

A hongkongi repülőtéren tesztelik az eszközt, ami járvány idején is biztonságossá teheti a repülést.

Különleges testfertőtlenítő kabinokat tesztelnek a hongkongi repülőtéren, amely a gyártó cég ígérete szerint teljes mértékben elpusztítja az utasok, illetve a személyzet bőrén és ruháján megbúvó vírusokat és baktériumokat – írja az Airportal.

A CleanTech nevű vállalkozás kabinjában az utasoknak fejenként 40 másodpercig kell tartózkodnia, hogy hatékonyan fertőtleníthessék őket. A lap értesülései szerint a kabinos fertőtlenítés előtt az utasok testhőjét is megmérik.

Fertőtlenítőkabint tesztenek a hongkongi reptéren

Több repülőtéren hőkamerával is figyelik az utasok egészségi állapotát (Fotó: Getty Images)

A kabin belső felületét különleges, a mikrobákat taszító bevonattal látták el, az egyes utasok belépését követően pedig csökkentik benne a légnyomást is, hogy a mikroorganizmusok ne szabadulhassanak ki a külvilágba.

Az eljárást követően az utasok egy másik ajtón, egy zsiliphez hasonló rendszerben léphetnek ki a kabinból, hogy megakadályozzák az újbóli fertőződést. A repülőgépek fedélzetén keringetett levegő egyébként megközelítő a kórházak műtőiben lévő levegő tisztaságát – legalábbis ezt mondta lapunknak nyilatkoza a Wizz Air kommunikációs vezetője (lásd csatolt cikkünket). 

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top