Aktuális

Többen is megfertőződtek koronavírussal a budapesti InterContinentalban lakó koreaiak közül

A gödi Samsung-gyár dél-koreai dolgozóit a budapesti szállodában helyezték el, többen is megfertőződtek közülük.
intercontinental budapest hotel szálloda

A gödi Samsung-gyár dolgozóit, 300 dél-koreait még korábban szállásoltak el a budapesti InterContinental szállodában. Ők azok a szakemberek, akik a gyár bővítése miatt érkeztek Magyarországra.

Most kiderült, hogy legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus-fertőzés. Szobakaranténban vannak, és a hotel alkalmazottai a szobájuk elé rakják az ételt nekik – írja a Hvg.hu.

A Samsung-dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-teszten estek át még Dél-Koreában. Az eredmény negatív lett, az indulásig pedig elkülönítették őket.

Magyarországra érkezésük után csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a vállalat szállítja őket, és naponta kétszer egészségügyi ellenőrzést végeznek rajtuk.

Állítólag a hotelben lakók saját tesztekkel érkeztek, ezek alapján derült ki, hogy néhányan elkapták a vírust. A szálloda dolgozói már felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

(Kiemelt kép: Facebook/InterContinental Budapest)

Olvass még a budapesti hotelekről járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top