Aktuális

Magyar siker az I. Online Cirkuszfesztiválon

A különleges megmérettetésre összesen 685 artistaszámmal jelentkeztek a világ minden tájáról. A második helyezett egy magyar páros lett.

A koronavírus miatt bevezetett rendkívüli intézkedések részeként bezártak a cirkuszok, így nehéz helyzetbe kerültek a cirkuszművészek is. A szakma összefogásának köszönhetően azonban egy olyan megmérettetés zajlott le áprilisban, amilyen korábban még nem volt – írja az fnc.hu. Az orosz cirkuszi dinasztiából származó zsonglőr, Dmitry Chernov álmodta meg az április 6-tól május 2-ig tartó I. Online Cirkuszfesztivált, amelynek hivatalos partnere a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ volt.

A versenyre összesen 685 artistaszámmal jelentkeztek. A legjobb tíz produkciót április 25-én választotta ki a zsűri, a döntőt pedig május 2-án tartották meg.

Az első helyezett az orosz Chizovs Troupe lett magasdrót számukkal. A második helyezést pedig a többszörös cirkuszfesztivál-díjas ifj. Richter József és Merrylu Richter érte el a pas de deux, magyarul balett lóháton számmal.

Magyar siker az i. Online Cirkuszfesztiválon

Gratulálunk az előkelő helyezéshez ifj. Richter Józsefnek és Merrylu Richternek (Fotó: Facebook – Magyar Nemzeti Cirkusz)

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a díj mellé járó pénzjutalom egy részét jótékony célra fordítja.

Ha érdekel a cirkusz, ezeket a cikkeket is szeretni fogod:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top