Aktuális

Hideggel és esővel indul a hét

Kedden már a húsz fokot sem éri el a csúcshőmérséklet.

Vasárnap változó mennyiségű és vastagságú magas- és középszintű felhőzetre számíthatunk, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Késő délutántól nyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése. Néhol előfordulhat zápor, kisebb eső. A délnyugati, déli szél napközben nagy területen megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn a nap első felében napos, fátyolfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól elszórt jelleggel már kialakulhat zápor, (akár heves) zivatar. A délnyugati, déli szelet erős, főként a Dunántúl északi felén többfelé viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben jobbára 21 és 25, keletebbre 26 és 30 fok között valószínű.

Egy kismadár ül az ágon.

A tavasznak mindenki örül (Fotó: Pexels.com)

Kedd éjszaka a hidegfront délkelet felé átvonul az ország fölött, felhőzetéből többfelé alakul ki zápor – nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben – zivatar. Egy-egy heves zivatar sem kizárt. A nap első felében még sok marad a felhő, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Napközben helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szelet sokfelé viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 16 között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 11 és 18 fok között valószínű.

Szerdán nagyobbrészt felhős idő várható. Elszórtan zápor esetleg zivatar kialakulhat. A kezdetben déli, délkeleti irányú szél északkeleti, északi irányba fordul és néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, főként északi, északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top