Aktuális

Koronavírus: 50 új beteg, 8-an elhunytak

Még mindig Budapesten és Pest megyében a legtöbb koronavírusos megbetegedés.

Vasárnap reggeli adatok szerint 3263-ra nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma Magyarországon. A kormányzati tájékoztató oldal szerint elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg, így 413 főre emelkedett az elhunytak száma. 933-an gyógyultan távoztak a kórházakból.

Térképen a koronavírusos megbetegedések.

A koronavírusos megbetegedések, megyénkénti bontásban (Fotó: https://koronavirus.gov.hu/)

Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 50-en vannak lélegeztetőgépen. 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top